top of page

ONDERZOEK

Life Circle

What is the relevance of your idea/project? Motivations and observations.

 

We merkte dat als je in de straat de Nieuwe binnenweg loopt er altijd wel iets wordt geroepen of gefloten door jongens. We wilde weten waarom dit precies zo is, en wat de beste reactie hierop is.

En hoe je hier het makkelijkste mee om kan gaan maar ook weer vanaf kan komen, zonder je verplicht te voelen je nummer te geven.

 

 

When and where will it be carried out?

 

Vooral Delfshaven gebied en de Nieuwe binnenwe. Het wordt nu uitgevoerd, en kan voor altijd door blijven gaan totdat die mobiele telefoon vervangen wordt door nieuwe technoligie,  

What do you think are/consider the most important factors within your project? What is your goal?

 

Meisjes kunnen gewoon normaal reageren op deze jongens zonder ze daarna verplicht zijn iets te moeten. Ze hebben dan de keus geven ze hun eigen nummer of die van FOPLINEBLING.

Onze kledinglijn blijft voorbestaan uit zinnen die jongens whatsappen, smsen of bellen. Dit kan iedereen bij ons bestellen of zelf maken bij de makerspace doormiddel van ons open source van sjaal en de broek.

 

 

What kind of effect do the different factors have on the larger scope of your project?

 

Het systeem van FOPLINEBLING zou kunnen werken als het niet “te bekend” wordt. Het moet een beetje in de kleine gemeentes blijven, omdat anders de jongens het gaan herkennen.

Voor meer bereik moeten we veel verschillende visite kaartjes maken zodat deze niet herkend kunnen worden als zijnde FOPLINEBLING.

 

 

What kind of research method do you plan to use and why?

 

We zijn eerst zelf onderzoek gaan doen over hoe jongens je benaderen op straat, field reseach dit legde we vast met een Gopro. Later zijn we intervieuws gaan afnemen op straat en digital aan de meisjes die worden nagefloten, hoe ze dit vinden, wat ze zouden terug willen zeggen, openinszinnen die zijn blijven hangen. Ook hadden we een cultural prope dialog bedacht met hoe wij op deze jongens in konden gaan en zo kijken hoe ze reageerde. Iedereen wilde op het einde van het gesprek ons 06 scoren. Je moet dan alsnog met een akward gesprek weg gaan omdat je je nummer niet altijd wilt geven. We hebben toen geprobeerd een fake 06 te geven en zo kwamen we overal makkelijk weg.

 

 

What are the most important insights you gained so far?

 

Dat niet alle jongens het niet altijd stom bedoelen. En je best een gezellig praatje met ze kunt maken. Maar ze wel eigenlijk altijd je nummer willen scoren. We hebben een erg leuke vertaalslag gemaakt naar mode waar we erg blij mee zijn. Maar ook dat we het project los kunnen laten en de telefoon zijn gang kan laten gaan. Het gegeven “nafluiten” op straat is iets wat altijd blijft bestaan.  

 

 

Who is/are your audience / users?

 

Onze doelgroep zijn meisjes die nagefloten worden op straat. En misschien zelfs nog wel willen leren naaien, breien of zeefdrukken in de makerspace. Of anders een goeie outfit met hun eigen nageroepen zin besteld bij Foplinebling.

 

What is your exit strategy? (What will happen to the project when you 'leave') 

 

Onze strategy blijft voort bestaan in de makerspace doormiddel van de telefoon waar de jongens naar toe smsen. Er wordt een nieuwe sjaal of broek gemaakt met deze zin die wordt gesmst.

 

Deze telefoon staat centraal de Willem de Kooning academie waardoor iedereen kan opnemen en antwoorden als er wordt gebeld of gesmst door de nafluitende jongens. Dit kan gewoon voor altijd door blijven gaan en is gewoon een super goed idee. 

Flow chart

Random promotion

bottom of page